Beveren-Dries 2, 8791 Beveren-Leie

Workshops

Een greep uit ons aanbod:

  • ^Omgaan met stress
  • ^Omgaan met hyperventilatie
  • ^Met goesting gaan werken
  • ^Zelfvertrouwen opbouwen
  • ^Positieve mindset

  Workshops kunnen ook georganiseerd worden voor bedrijven. Contacteer mij gerust om een workshop op maat van uw bedrijf uit te werken.

  * De tarieven kan je terugvinden bij “boek nu”.

  Omgaan met stress

   

  We starten met een theoretische benadering van wat stress precies is, hoe het ontstaat en wat de gevolgen kunnen zijn. Vervolgens gaan we aan de slag met technieken die je zullen helpen om met je stress om te gaan. Denk hierbij aan relaxatie- en visualisatieoefeningen, meditaties voor beginners, mindfulness, enz. Daarnaast leer je ook hoe je kunt omgaan met stresserende situaties zodat je op het moment zelf niet opnieuw in dezelfde valkuil loopt.

   Omgaan met hyperventilatie

    

   Een acute hyperventilatie aanval is het meest gekend, maar vaak hebben mensen al jaren last van chronische hyperventilatie zonder dat ze dit eigenlijk kunnen benoemen.

   Wat is hyperventilatie eigenlijk ? Het woord zegt het al : ‘hyper en ventilatie’, ‘teveel en lucht’. Wat gebeurt er wanneer je teveel en te snel gaat ademen.

   Hyperventilatie kan leiden naar heel uiteenlopende psychosomatische klachten. Denk hierbij aan fysieke aandoeningen als nek-en schouderklachten, maag- en darmproblemen, hoofdpijn, maar ook mentale klachten zoals vergeetachtigheid, prikkelbaarheid en vermoeidheid. Voor deze klachten is vaak geen medische oorzaak te vinden, dokters wijten dit aan stress in het algemeen.

   Met behulp van oefeningen uit verschillende strekkingen (mindfulness, hartcoherentie, meditaties,…) kunnen we hyperventilatie omkeren en doen verdwijnen.

    Met goesting gaan werken

     

    In deze reeks van 7 workshops gaan we op zoek naar jouw waarden, jouw capaciteiten en talenten. Waar krijg je energie van en hoe kun je dit inzetten in je (nieuwe) job zodat je weer plezier hebt in wat je doet?

    De eerstvolgende reeks start op woensdag 19 april om 19 u en gaat door in praktijk De Lokaerde.

    Dit zijn de data: 19 en 26 april, 3  10  17  24 en 31 mei 2023.

    voor info of inschrijvingen, neem contact op via nancy@delokaerde.be

     Zelfvertrouwen opbouwen

      

     Zelfvertrouwen is het geloof dat je hebt in je eigen capaciteiten en in je eigen kunnen. Gebrek aan zelfvertrouwen heeft een negatieve impact op je zelfbeeld, op je carrière, je relatie en je algemeen welzijn. Je capaciteiten komen niet meer aan bod en je cijfert jezelf als het ware weg.

     In deze workshop leer je terug in je kracht staan met eenvoudige oefeningen.

      Positieve mindset

       

      Om het met de woorden van Eric Schneider te zeggen : “Negativiteit is voor softies, positiviteit is voor de sterken.”

      In deze workshop gaan we aan de slag met positief taalgebruik, we leren hoe je je interpretatie van concrete voorvallen kunt ombuigen en hoe je voortaan op een positieve manier in het leven kunt staan. Want als je je denken positiever maakt, dan valt het piekeren stil.

       Toekomstige workshops

        

       Als er workshops gepland zijn kan je deze hieronder vinden. Vervolgens kan je hier ook inschrijven.