Beveren-Dries 2, 8791 Beveren-Leie

Hypnose en hypnosetherapie

Wat is hypnose?

 

Over hypnose bestaan heel veel theorieën en vooral veel misvattingen, vaak afkomstig uit de showhypnose. Dit is niet het type hypnose waar in therapie mee gewerkt wordt.

Volgens Wikipedia is hypnose “een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie”.

Tijdens de hypnose blijft je bewustzijn actief, maar je krijgt ook toegang tot je onderbewustzijn. Daar zijn al je herinneringen, je gewoontes en je overtuigingen opgeslagen, ook die uit je vroege kindertijd. Vaak zijn daarbij verkeerde associaties ontstaan, gekoppeld aan bepaalde situaties waardoor problemen als minderwaardigheidsgevoel, eetverslaving, angsten, psychosomatische klachten, … kunnen voorkomen wanneer de persoon volwassen is.

Maar ook als volwassene vertel je jezelf voortdurend zaken waarvan je het resultaat eigenlijk niet wenst. Denk maar eens aan de gedachten die je hebt wanneer je eens enkele nachten slecht geslapen hebt. De kans is heel groot dat je dan denkt ‘hopelijk heb ik weer geen slechte nacht’, met als resultaat alweer een slechte nacht. Door hypnosetherapie worden deze zaken aangepakt.

  Hypnose Waregem
  Hypnose Waregem
  Hypnose Waregem

  Wat is hypnosetherapie?

   

  Dit is een vorm van therapie die de meest uiteenlopende problemen aanpakt door middel van hypnose. Het is een volledig veilige procedure met blijvende resultaten.

  Wanneer kunnen we hypnosetherapie toepassen?

  Aanpak van slechte gewoontes?

  • ^suikerverslaving, chocoladeverslaving, snoepen
  • ^nagelbijten
  • ^ongezonde tussendoortjes
  • ^teveel eten
  • ^...

  Aanpak van fysieke en emotionele problemen?

  • ^slaapproblemen: slecht inslapen, niet diep genoeg slapen, niet doorslapen, nachtmerries, piekeren 's nachts, ...
  • ^bepaalde angsten of fobieën
  • ^gebrek aan zelfvertrouwen
  • ^verdriet, een rouwproces vergemakkelijken, ...
  • ^stressklachten
  • ^piekeren, malende gedachten, niet kunnen loslaten
  • ^pijnklachten zoals rugpijn, hoofdpijn, ...
  • ^...

  Hypnotische maagmand of virtuele maagband

  Met deze hypnotische techniek wordt een denkbeeldige maagband geplaatst die ervoor zorgt dat je snel en op een gezonde manier gewicht zult verliezen met blijvend resultaat, zonder dat je een gastric bypass operatie hoeft te ondergaan.

   

  Regressietherapie

  Door middel van hypnose keren we terug in de tijd tot we het moment bereikt hebben waarop een probleem, een trauma, een gevoel voor de eerste keer ontstaan is bij jou. Op dat moment gaan we samen de ‘jongere ik’ begeleiden door het probleem of het trauma zodat de lading die erop zit verdwijnt en het probleem geen impact meer heeft op de ‘volwassen ik’.

  Het hoeft zeker niet altijd een zwaar issue te zijn. Een gevoel kan vaak ontstaan in banale situaties in de kindertijd, alleen vond het kind dat op dat moment verre van banaal en is er een bepaald probleem, trauma of gevoel ontstaan. Bij issues als gebrek aan zelfvertrouwen of een gevoel van eenzaamheid, faalangst, afwijzing,… is dit vaak het geval.

  Deze therapie bestaat uit meerdere sessies : 1 intakegesprek en 3 à 4 regressie sessies. Tussen elke sessie zit er best maximum 10 dagen om een zo optimaal mogelijk effect te bereiken.

   Hoe verloopt een hypnosesessie?

   Verloop hypnosesessie

   Ik start met een verkennend coaching gesprek waarbij ik jouw probleem zo gedetailleerd mogelijk in kaart breng zodat ik een heel persoonlijke aanpak voor jou kan garanderen. Ik werk niet met vooraf geschreven scripts die zomaar bij iedereen kunnen toegepast worden maar met een speciaal voor jou ontwikkeld script dat volledig past bij het oplossen van jouw specifieke probleem.

   In een tweede sessie die we enkele dagen later inplannen, pas ik dan de hypnose toe.

   Maximum 3 weken erna houden we een kort evaluatiemoment. Vaak zijn deze 2 sessies voldoende, maar af en toe is een derde sessie noodzakelijk om jouw evolutie te “finetunen”.

   Alle sessies verlopen in een veilige, ontspannen en vertrouwelijke sfeer. Ik voorzie ook ruim de tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

   * De tarieven kan je terugvinden bij “boek nu”.